Fräsning

På KBM Sweden utför vi fräsning av produkter i alla typer av material. Allt från syrafast rostfritt till plast. Våra maskiner programmeras i CAD/CAM-program och har flexibilitet och kapacitet till såväl enstycksdetaljer som längre serier.

Skärande bearbetning i vår högteknologiska maskinpark. 

CNC-fräsning i Göteborg

All tillverkning sker i vår mekaniska verkstad i Göteborg, vilket ger våra kunder en stor trygghet när det kommer till såväl kvalitetskontroll som leverans.

Vad innebär CNC-fräsning?

Fräsning är en bearbetningsmetod som används för att ta fram detaljer i de flesta typer av material. Vanligast är metalliska material, men även material som plast, frigolit och epoxiblock kan bearbetas. Bearbetningsmetoden är en av de mest flexibla där man kan ta fram komplicerade prismatiska och friformade strukturer med hög noggrannhet.

Fräsmaskinen har ett roterande, skärande verktyg som kan lutas i olika vinklar medan arbetsstycket och verktyget förflyttas i längdled, djupled, höjdled eller i kombinationer.

De skärande verktygen kan rotera med flera tusen varv i minuten och förflyttning sker genom digitalt via CNC-styrning (Computer Numerical Control). 

Standardartikel, prototyp eller en ny produkt?

Ta hjälp av oss – Vi är experter på att ta fram specialanpassade mekaniska produkter. Vi hjälper er med rådgivning kring kostnadseffektivisering, produktoptimering och materialval.

Fräsning