Plåtbockning

Plåtbockning

Plåtbockningsresultat med högsta precision

Vi utför plåtbockning i längder upp till 3000 mm av alla typer av plåt. För beräkning använder vi Bysoft 7 CAD/CAM-system som tar fram verktygsval för bockningen och beräknar presskrafter.

Vi levererar alltid hög bockningskvalitet och ligger i framkant inom plåtbockning med moderna maskiner, professionell personal och många år av erfarenhet i branschen.

  • Längder upp till 3000 mm
  • BySoft som CAD/CAM-system
  • Erfarna och kompetenta operatörer
  • Konstant hög bockningskvalitet
  • Ligger i framkant inom bockning

Vad innebär plåtbockning?

Plåtbockning är en bearbetningsmetod som innebär att man formar plåt på olika sätt. Metoden går ut på att man böjer ett arbetsstycke enligt den vinkel och radie som konstruktionen kräver. Man kan bocka såväl rör som plan plåt.

Kantbockning med hjälp av kantpress är en av de vanligaste bockningsmetoderna för plåt och kallbockning är den metod som oftast används för metaller.

Så går det till

Förr i tiden använde man smideshammare och städ för att forma plåt. Idag använder vi oss av moderna maskiner, verktyg och program som bockar, pressar och präglar. Enkelt förklarat går bockning till så att man böjer ett arbetsstycke längs en linje, ett verktyg eller ett spår i plåt. Bockningen skapas av ett över- och underverktyg.