Pulverlackering

På KBM Sweden utför vi pulverlackering och våtlackering med den mest avancerade utrustningen på marknaden.

Lackering – Vilken metod är bäst?

Vilken metod som är bäst beror helt på produkt, material, användningsområde och önskat resultat. Vi brukar rekommendera pulverlackering till våra kunder för att det ger ett extremt tåligt och snyggt resultat. Vid vissa tillfällen kan våtlackering dock passa bättre. Läs mer om de olika metoderna och dess fördelar nedan eller kontakta oss för rådgivning kring just era konstruktioner.

Pulverlackering på KBM

Med pulverlackering får du ett snyggt och extremt hållbart resultat, perfekt till exempelvis pallvagnar inom industrin.

Vi har investerat i professionell utrustning som tar fram en perfekt och slitstark lack som håller flera år framöver.

 Då det inte används några farliga lösningsmedel vid pulverlackering och metoden dessutom minskar onödigt färgspill, får man en mer miljövänlig lack. Ett bättre val helt enkelt!

Hur går pulverlackering till?

Pulverlacken sprayas på med hjälp av tryckluft och elektrisk laddning. Pulvret blir statiskt och fäster på metallen utan onödigt färgspill. Tillvägagångssättet gör det smidigt att komma åt överallt och enkelt och få ett jämt fint lager. Efter appliceringen placeras produkten i en specialugn där ytan kan härdas.

Förbehandling

Innan lackeringen läggs är det viktigt att göra en bra förbehandling. På KBM rengör och blästrar vi alla produkter vid behov så att lacken fäster på bästa sätt.

Fördelar med pulverlackering

  • Inga farliga lösningsmedel.
  • Man kommer åt överallt på ett smidigt sätt.
  • Ett stort urval av färger ger en kreativ frihet.
  • Ett jämnt och fint resultat.
  • Inget onödigt spill av färg.
Pulverlackering
Pulverlackering - fördelar

Våtlackering 

Vi rekommenderar som sagt oftast pulverlackering till våra kunder, men i vissa fall är våtlackering mer lämpligt. Exempelvis när man ska lägga finish på en metall som inte klarar höga temperaturer eller om man vill ha en extra blank och fin yta. Då rekommenderar vi att man väljer våtlackering som lackeringsmetod istället.