Lackering

På KBM Sweden utför vi pulverlackering och våtlackering med den mest avancerade utrustningen på marknaden.

Vilken lackeringsmetod man ska välja beror på produkt, material, användningsområde och önskat resultat. Vi rekommenderar oftast pulverlackering som ger ett extremt tåligt och snyggt resultat. Vid vissa tillfällen kan dock våtlackering passa bättre. Läs mer om de olika metoderna och fördelarna nedan eller kontakta oss för råd och tips.

Pulverlackering – Nyhet!

Vill du ha en slagtålig lack rekommenderar vi pulverlackering, då får du ett hållbart och snyggt resultat som passar bra inom industrin.

Vi har nyligen investerat i professionell utrustning som tar fram en perfekt och extremt hållbar lack flera år framöver.

Pulverlackering är en mer miljövänlig variant av lackering då inga farliga lösningsmedel används. Metoden gör även att man minskar onödigt spill av färg.

Hur går pulverlackering till?

Pulverlacken sprayas på med hjälp av tryckluft och elektrisk laddning. Pulvret blir på så sätt statiskt och fäster, utan onödigt spill, på metallen. Man kommer åt överallt smidigt och enkelt och får ett jämt fint lager. Efter appliceringen placeras produkten i en specialugn så att ytan kan härdas.

Förbehandling

Precis som vid all lackering är det viktigt med förbehandling. Vi rengör och blästrar alla produkter vid behov så att lacken kan fästa så bra som möjligt.

Fördelar med pulverlackering

  • Inga farliga lösningsmedel.
  • Man kommer åt överallt på ett smidigt sätt.
  • Ett stort urval av färger ger en kreativ frihet.
  • Ett jämnt och fint resultat.
  • Inget onödigt spill av färg.
Pulverlackering
Pulverlackering - fördelar

Våtlackering 

Pulverlackering är i de flesta fall den bästa tekniken för ytbehandling, men i vissa fall är inte det en möjlighet. Till exempel när man ska lägga finish på en metall som inte klarar höga temperaturer eller när man vill ha en extra blank och fin yta. Då rekommenderar vi att man väljer våtlackering som behandlingsmetod.